xbody logo
Webshop

XBody EMS TRAINING

Trainen in slechts 20 minuten

XBody biedt een EMS-training voor het hele lichaam die alle grote spiergroepen tegelijkertijd stimuleert en je helpt een fit en sportief uiterlijk te bereiken. Door te trainen met EMS-technologie van XBody, kun je de resultaten van een training van 3 uur krachttraining in slechts 20 minuten bereiken!
Meer informatie

Wat is EMS?

EMS staat voor elektrische spierstimulatie, ofwel het opwekken van spiercontracties door middel van elektrische impulsen. Dat klinkt weliswaar kunstmatig, maar levert toch een natuurlijke spierreactie op.

De medische gekwalificeerde EMS-systemen van XBody genereren elektrische impulsen die spieren stimuleren via elektrodes op de huid. Het effect, diepe contractie van spiervezels, is veel efficiënter en intensiever dan bij conventionele krachttraining met halters of gewichten. Zonder gewrichstbelasting omdat het gebruik van gewichten niet nodig is.

EMS-training is op die manier een bijzonder gecontroleerde en effectieve manier om spieren te conditioneren en versterken.

Meer informatie

Hoe werkt EMS training?

Bij conventionele krachttraining ontstaat spiercontractie zodra de hersenen hiervoor opdracht geven. Niet alle verbindingen tussen hersenen en spieren zijn echter even goed ontwikkeld waardoor het zenuwstelsel sommige spiervezels minder goed bereikt en ze zich dus niet optimaal kunnen ontwikkelen.

EMS-training stimuleert niet alleen de spieren zelf, maar ook de hiervoor liggende motorische zenuwverbindingen. Door elektrische impulsen direct naar deze motorunits te sturen worden zelfs spiervezels met een zwakkere verbinding geactiveerd. Daarbij moeten bij conventionele krachttraining bepaalde spiervezels eerst uitgeput worden voordat andere spiervezels aan het werk gaan.

Bij EMS-training wordt dit proces versneld doordat alle type spiervezels op hetzelfde moment worden geactiveerd. Hierdoor wordt vanaf het begin van de training direct een intensiever niveau bereikt wat zorgt voor een significante tijdwinst. Door de toename van actieve spiermassa wordt ook meer energie verbruikt, en worden zelfs in rusttoestand meer calorieën verbrand.

Wat is elektrische spierstimulatie (EMS)

EMS betekent het opwekken van spiercontracties door elektrische impulsen. Klinkt dat te wetenschappelijk? Het is erg makkelijk.

De impulsen worden gegenereerd door het EMS-apparaat van XBody en afgegeven aan de spieren om te worden gestimuleerd via elektroden op het huidoppervlak. De impulsen veroorzaken een samentrekking van de spieren, zodat het eindresultaat een resultaat is dat lijkt op natuurlijke beweging en spiercontractie.

EMS-training kan worden gebruikt om spieren te conditioneren en te versterken. Het is zonder twijfel dé training van de 21e eeuw.

Meer informatie

Voordelen van EMS

Vergroot je spiermassa

Alle belangrijke spieren op core, schouders, bovenbenen en bovenarmen worden doeltreffend gestimuleerd door de strategische plaatsing van de elektroden in het XBody pak. Feilloos maar ook gecontroleerd en veilig!

Verbeter je houding

Een optimale verdeling van elektrodes op onder-, midden- en bovenrug, maar ook op abs, borst en schouders, levert binnen no time een duidelijk zichtbare verbetering van de houding op.

Word strak en afgetraind

De Full-Body krachttrainingen van XBody verduidelijken spiertoning, verhogen vetverbranding in rusttoestand en verminderen cellulite. Een verbeterde bloedcirculatie in spier- en huidweefsel leiden tot een steviger en gestroomlijnder lichaam.

Zonder gewrichtsbelasting

In tegenstelling tot krachttraining met gewichten, oefent EMS-training geen extra druk uit op de gewrichten en is daardoor zeer geschikt voor mensen met blessures en gewrichtsklachten als reuma en artrose.

Evenwichtige spierontwikkeling

EMS kan ook uitkomst bieden bij onbalans of onderontwikkelde spieren in het lichaam. De ergonomisch ontworpen XBody pakken bereiken de gewenste spieren moeiteloos omdat de intensiteit van de impulsen per spiergroep kunnen worden afgesteld.

Bespaar een hoopt tijd

’Tijd is nog steeds geld’, zeker in onze hectische leefstijl van vandaag de dag. Met XBody kun je dezelfde resultaten bereiken in een derde van je tijd die je in de sportschool nodig hebt, zowel op het gebied van kracht als conditie.

2 x 20 minuten per week volstaat

EMS-training werkt met dezelfde elektrische impulsen als ons lichaam. Dat echter meerdere spiervezels gelijktijdig en op een dieper niveau worden gestimuleerd levert een belangrijke tijdswinst op: 20 minuten EMS-training = 90 minuten sportschool.

XBody EMS Training vergroot spiermassa, vermindert vetmassa, verhoogt het lichaamseigen vermogen calorieën te verbranden en geeft zodoende een gezonde boost aan de algehele stofwisseling.

De XBody EMS-trainingsapparaten met hun ontwerp en unieke eigenschappen maken de XBody-training bijzonder effectief. Een comfortabel trainingspak en geavanceerde stimulatietechnieken zorgen ervoor dat je echt effectieve EMS-training krijgt.

Kennismakingsgesprek
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram